Logo De Klaproos Prentkaart Oorlog

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
In Flanders Fields
>>bestellen


 
Rond het alom bekende gedicht 'In Flanders Fields' en zijn schrijver John McCrae bouwde de Brugse auteur Herwig Verleyen een ongecompliceerd en helder essay.

In het eerste deel belicht hij het levensverhaal van McCrae (1872-1918), van zijn wieg in Guelph (Canada) tot aan zijn graf in Wimereux (Frankrijk). Hij wijdt uit over zijn afkomst, studies, strijd in de Boerenoorlog, artsenloopbaan, enz. Heel wat aandacht gaat naar McCrae's verblijf aan het front.

Nauwkeurig beschrijft Verleyen de omstandigheden waarin McCrae het gedicht schreef en hoe het zo beroemd werd. Uiteraard ontbreken de vertalingen niet die bekende Vlaamse dichters van 'In Flanders Fields' maakten. De lezer kan tevens kennismaken met wat in Vlaanderen en in het buitenland aan McCrae en zijn gedicht herinnert.

Het boekje bevat 35 illustraties, waarvan heel wat unieke foto's die voor het eerst in Vlaanderen gepubliceerd worden : McCrae in de Boerenoorlog en tijdens de Eerste Wereldoorlog, zijn begrafenis in Wimereux, Charles Lindbergh die vanuit zijn vliegtuig klaprozen dropt boven de Amerikaanse begraafplaats te Waregem, …

 Essex Farm Cemetery

Essex Farm Cemetery met houten kruisjes, kort na de Eerste Wereldoorlog.


 
 
 
 
 

In Flanders Fields
Nederlandstalige editie, 10de druk
Herwig Verleyen

Paperback
72 blz., 21 op 15 cm
35 foto's
8,95 EUR
ISBN 90-5508-001-2

 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos