Logo De Klaproos Vluchten

Startpagina Uitgeverij Boekenfonds Zeldzaamheidjes Pers Hou mij op de 			hoogte Contact Bestelformulier
 
Vluchten
>>bestellen


 
In dit baanbrekende werk over de Eerste Wereldoorlog beschrijft Siegfried Debaeke hoe het oorlogsgeweld en de Duitse moord- en brandpartijen meer dan 1,5 miljoen Belgen op de vlucht joegen.

Ze zochten een toevlucht in de verste uithoek van het land – de Westhoek – of ze trokken naar Nederland, Frankrijk of Groot-Brittannië.
Via door journalisten opgetekende ooggetuigenverslagen én fragmenten uit dagboeken wordt getoond hoe de oorlog het leven van de burgers overhoop gooide en families uit elkaar scheurde. De mensen van toen vertellen zelf wat er zich in werkelijkheid afspeelde, zoals de lange zwerftochten met enkele schamele bezittingen en de zoektochten naar een veilig onderkomen.

Nooit eerder belichte onderwerpen komen aan bod, zoals de jacht op een kleine honderdduizend Duitsers die België hals over kop ontvluchtten in augustus 1914, of de deportaties van tienduizenden West-Vlamingen naar Limburg in 1917.
Schrijnende verhalen, zoals het relaas van een vluchtelingenbaby, tonen aan hoe ingrijpend de impact van een oorlog op een mensenleven kan zijn.


Oostende

Oostende. Drummen voor een plaatsje op de maalboot.Antwerpen

Dames uit de Antwerpse burgerij komen na enkele dagen als vluchteling geleefd te hebben terug naar hun stad. 
 
 
 
 

Vluchten voor de Grote Oorlog
Siegfried Debaeke

Paperback
400 blz., 24 op 16 cm
ca. 100 illustraties
24,95 EUR


2de herziene druk


 


Uitgeverij De Klaproos, Ezelstraat 79, 8000 Brugge, tel. 050-349 759
URL: http://www.klaproos.be
e-mail adres: info@klaproos.be zend een e-mail naar De Klaproos